Rooks Bouw Systemen

Prefab Staalframe- of houtskeletbouw

Duurzame, energiezuinige, comfort verhogende, snelle, circulaire bouwmethoden.

Bouwmethode

Houtskelet- en staalframebouw zijn geen nieuwe  bouwsystemen. Daarmee worden al jaren woningen en utiliteitsgebouwen gemaakt. Met name in het buitenland zoals Scandinavië, Canada en America. In Nederland bouwt men nog steeds erg traditioneel, dat komt voornamelijk omdat de consument de “nieuwe” bouwmethoden niet goed kende en daarom liever een traditioneel gebouwd huis kocht. De laatste jaren komt daar verandering in. Men vindt duurzaamheid, energiebesparing en circulair bouwen steeds belangrijker. Daar komt bij dat men bij nieuwbouw geen gasaansluiting meer krijgt. Daarom worden voor  traditionele installaties in sneltreinvaart nieuwe systemen bedacht. Dat vergt van de bouwers ook de nodige aanpassingen. De consument begrijpt dat als geen ander en staat open voor nieuwe bouwmethoden. Methoden die niet duurder, maar wel comfortverhogend zijn en geschikt voor de nieuwste installatiesystemen. Wij hebben de bouwsystemen op detail niveau doorontwikkeld. Daardoor creëren we een hoge mate van vrije indeling van de ruimten en zijn installaties naderhand aan te passen zonder de bouwfysische buitenschil aan te tasten. Hoe? Maak een afspraak dan leggen we het u uit.

Omdat wij de wanden, vloeren en daken in de werkplaats in elkaar zetten (prefabriceren) zijn we minder weersafhankelijk. Op de bouwplaats is na het plaatsen van de prefab onderdelen het gebouw snel wind- en waterdicht en kunnen we meteen beginnen met de binnenafwerking. Daarvoor passen we het zogenaamde droge afbouwsysteem toe. Dat houdt in dat de wanden en plafonds met gipsplaten worden bekleed en na afwerking direct overgeschilderd of behangen kunnen worden. Geen lange droogtijden meer.

Rooks Bouw Systemen

nummer1

Rooks maakt van prefab staalframe en houtskeletbouw een flexibele bouwstijl. Flexibele ruimteindelingen en aanpassingen aan installaties mogelijk tijdens en na de bouw.

nummer2

Staalframe en houtskelet verhogen het comfort in de woningen. Door onze systeemopbouw heb je veel minder last van hinderlijke nagalm dan bij traditionele bouwmethoden. Met het behoud van een uitstekende geluidsdemping op de verdiepingsvloeren.

nummer3

Heeft u bouwplannen of wilt u meer weten over onze bouwmethoden? Bel ons. Wij bouwen graag samen met u aan uw mooie project.

Kantoor te Almelo

Toepassingsgebied

Woningbouw, appartementencomplexen en kantoorgebouwen. Eigenlijk is bijna elk gebouw met deze bouwmethode uit te voeren. Zelfs onderdelen ervan, bijv. een aanbouw, erker, dakkapel of alleen een  buitenspouwblad (bijv. na sloop bestaande muur, om het gebouw te isoleren bij renovaties).

Project 4 woningen op ’t Zilverzand te Barlo

Concept

We bouwen met oog voor detail en klant.
Met als doel het leef- en wooncomfort zoveel mogelijk te verbeteren binnen het beschikbare budget.
We bouwen energiezuinig, persoonlijk en duurzaam maatwerk.

Om het wooncomfort te verhogen heb je een goed geïsoleerde bouwkundige schil nodig.
Ook de installatie is daarbij zeer belangrijk. Een goede afstemming tussen de wensen van de klant met de bouwer en
de  installateur is noodzaak. Daarom bouwen we samen met onze installateurs in bouwteamverband zodat de lijnen zo kortmogelijk zijn.
Lees meer…

Projecten

Kantoor First Gear te Almelo

Woning Flierbeek

Clubgebouw van AVA te Aalten

4 woningen op ’t Zilverzand

8 woningen Steenuil te Lichtenvoorde