Rooks Spanplafond Systemen

Officieel dealer van Barrisol en Artolis

Sinds 2007 officieel dealer van Barrisol & Artolis. Barrisol is dé fabrikant van spanfolieoplossingen. Toonaangevend en wereldleider. Ontdek de vele mogelijkheden en laat je inspireren door de wereld van Barrisol.

Wat is een Barrisol spanplafond?

Eenvoudig gezegd is het een onontvlambare pvc folie die in de ruimte wordt gespannen middels een harpoen die in de fabriek aan de folie is gelast. Die harpoen drukt men met een spatel in een aluminium randprofiel (er zijn ook enkele kunststof profielen verkrijgbaar). Afhankelijk van de stijfheid van het gebruikte profiel moet men deze aan de rand tegen een muur of bouwkundig plafond bevestigen. Door dit gepatenteerde montage systeem is de folie onbeperkt uitneembaar en herplaatsbaar. Dit spanplafond systeem voldoet aan de europese Norm EN 14716 .

Het uitgebreide gamma aan Barrisol-profielen maakt het mogelijk om alle mogelijke vormen te realiseren alsook 3D en organische vormen.

Daarbij zijn onze kernwaarden:
Showroom Rooks Interieur Systemen

Rooks Spanplafond Systemen

nummer1

Barrisol Spanplafonds zijn innovatief en probleemoplossend. Voor akoestiek verbetering, verlichting oplossingen, en ruimte klimaat verbetering.

nummer2

Als Barrisol dealer en Binnenbouwer verwerken we een spanplafond naadloos in het interieur.

nummer3

Klimaatplafonds van Barrisol. Voor verwarmen, koelen en frisse lucht. Je hoort, ziet en voelt niets. Zeer comfort verhogend.

Toepassingen

Klimaatplafond

Wie wil er niet een stille en onzichtbare ventilatie, airconditioning en/of verwarming waarbij je geen luchtstromingen voelt?

Rooks Spanplafond Systemen NV is leverancier van zo’n klimaatplafond.
Dit systeem is ook toe te passen bij licht- en akoestische plafonds.
Ongekend ruimtecomfort . Energiezuiniger dan standaard oplossingen.
De temperatuur is ook nog eens veel sneller te schakelen dan een vloerverwarming en/of – koeling.
Lees meer…

3D

Barrisol plafonds hoeven niet altijd vlak te zijn.

Dankzij Barrisol zijn ook uitdagende en complexe 3D-vormen een mogelijkheid die binnen handbereik liggen.
Lees meer…

Lichtplafond

De oplossingen met het Barrisol transparante lichtfolie bieden ongekende mogelijkheden op het gebied van ontwerp en design.

Deze kunnen voorzien worden van lichtsystemen zoals kooflicht en egaal licht, of voorzien van RGB verlichting.

Lichtplafonds en wanden, 3D lichtarmaturen of verlichtingskaders, kunnen in alle vrijheid ontworpen worden.

Alle type lichtplafonds van Barrisol kunnen gecombineerd worden met de akoestische eigenschappen van de geperforeerde foliën.
Lees meer…

Akoestisch plafond

Barrisol Acoustics® is een geperforeerde akoestisch absorberend folie, die akoestische energie omzet in thermische energie.

Om hinderlijke resonanties in een ruimte te verminderen en het gebruikscomfort te verhogen heeft Barrisol een reeks specifieke geperforeerde foliën ontwikkeld: Barrisol Acoustics®

De micro perforaties in de folie zorgen ervoor dat de geluidsgolven afkomstig van een geluidsbron gedeeltelijk worden opgevangen door absorptie en daardoor voor vermindering van de nagalmtijd in de ruimte zorgen.
Lees meer…

Print

De Barrisol plafonds, wanden of transparante lichtfoliën voorzien van een print geven een enorme esthetische meerwaarde.

U kunt uw interieur in uw eigen persoonlijke stijl ontwerpen door inbreng van foto’s, afbeeldingen of grafische elementen.
Lees meer…

Artolis

Bedrukte akoestische wanden, digitale fresco’s, panoramische decors… en meer. Artolis voor bijzondere toepassingen met een volledig gamma van technisch textiel voor de binnenhuisarchitectuur.

Om een oplossing te bieden voor zaken waar de interieurarchitect voorheen mee worstelde, biedt Artolis een geheel aan technische oplossingen op grote breedte (tot 5 meter breed zonder lasnaad).
Lees meer…

Documentatie

Professioneel

Wilt u zich verder verdiepen in de mogelijkheden die Barrisol u biedt, vind u hieronder diverse links naar de beschikbare brochures.

Particulier

Ook u als particulier heeft toegang tot de vele mogelijkheden die Barrisol u biedt.
U vind hieronder diverse links met de verschillende brochures.

Projecten

Kookstudio Strandlodge Winterswijk

Kerkelijk Centrum te Varsseveld

De Bos Makelaardij o.g. BV

Grand Café Markt 5

Gemeentehuis Doetinchem

Kantoor Seesing Personeel Diensten